Woonhuis Amsterdam

Bij de verbouwing van dit jaren dertig huis in Amsterdam-Zuid creëerde Serge Schoemaker Architects een hoogwaardig, contrastrijk interieur. De begane grond werd middels enkele strategische aanpassingen zowel ruimtelijk als functioneel opnieuw vormgegeven.

Het halfvrijstaande woonhuis is integraal onderdeel van een karakteristieke huizenrij. Door het creëeren van nieuwe doorzichten en ruimtelijke kaders is bij de verbouwing van dit woonhuis de begane grond getransformeerd en aangepast aan hedendaagse wooneisen. De edele materialisatie verleent het interieur, dat is vormgegeven met strakke lijnen en greeploze details, een tijdloze elegantie.

De bestaande ruimtelijke kwaliteiten van de woning zijn optimaal benut. De tussenvloer uit de originele aanbouw werd verwijderd, waardoor hier een markante, hoge woonkeuken met daklichten kon ontstaan. De hoeveelheid daglicht en de nieuwe, lichte betonvloer hebben van de aanbouw de lichtste ruimte van het huis gemaakt.

De traditionele indeling van de overige woonruimten heeft plaatsgemaakt voor een open plattegrond met multifunctionele, ruimtescheidende kastenwanden. Op de plek van de originele ensuite kasten, die in de loop der tijd zijn verdwenen, is bij de verbouwing een centrale doorkijkhaard ingebouwd.

Het sculpurale, gefineerde interieurbject tussen de eetkamer en de keuken, dat de nieuwe overgang vormt van het huis naar de hoge aanbouw, functioneert tevens als trappenhuis én toegang tot de garage. De geintegreerde houten trap leidt naar de wijnkamer, die boven de garage is gesitueerd.

Het eindresultaat van de verbouwing kenmerkt zich door een zorgvuldig vormgegeven, functionele eenvoud met een uitgesproken hoogwaardige materialisatie en detaillering. De op maat vervaardigde interieurbouw is uitgevoerd in mahonie, wat het lichte interieur een bijzonder contrast en karakter verleent.

 

Locatie: Amsterdam, Nederland
Opdrachtgever: Particulier
Jaar: 2017
Status: Opgeleverd
Team: Serge Schoemaker, Max Hart Nibbrig; Roxana Vakil Mozafari
Fotografie: MWA Hart Nibbrig

Download dit project » SSA_Woonhuis_Amsterdam

Lees meerSluiten